الکتروموتور چیست؟

و جریان الکتریکی در داخل سیم‌پیچ یک نیرو به شکل گشتاور تولید می‌کنند. در نهایت این نیرو به شفت موتور اعمال خواهد شد.
اغلب موتورهای الکتریکی به صورت دوار است اما موتور خطی نیز وجود دارد. هر الکتروموتور یا همان موتور الکتریکی از دو بخش اصلی تشکیل شده است. این دو بخش عبارتند از:
•    بخش متحرک که به آن روتور نیز گفته می‌شود (این بخش حول محور خود می‌چرخد)
•    بخش ثابت که به آن استاتور یا ایستانه نیز می‌گویند (این بخش در داخل موتور قرار گرفته است)
لازم به ذکر است هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم (DC) یا جریان متناوب (AC) تغذیه می‌گردد. همچنین الکتروموتور به سه نوع الکتروموتور معمولی (TEFC)، الکتروموتور ضد انفجار و موتور کولری تقسیم می‌شود. موتور الکتریکی از لحاظ برق مصرفی نیز به دو نوع الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز وجود دارد.
اجزاء موتورهای الکتریکی

هر الکتروموتور از شش بخش ساده تشکیل شده است. در ادامه این شش بخش را به شما معرفی خواهیم کرد:
•    آرمیچر
•    ذغال هادی
•    سوئیچ تغییردهنده جهت برق
•    محور
•    آهنربا
•    منبع برق DC

همچنین موتورهای الکتریکی از نظر جریان به دو دسته اصلی جریان مستقیم (DC) و جریان متناوب (AC) تقسیم می‌شود.
انواع الکتروموتور بر اساس جریان

نوع زندگی انسان‌ها از زمان گذشته تا به امروز بسیار متفاوت شده است. امروزه کمتر کسی را پیدا می‌کنید که با تکنولوژی و ماشین‌های پیشرفته سر و کار نداشته باشد. یکی از این ماشین‌های پراستفاده در روزمره همگی ما الکتروموتور یا همان دینام است.
در بیان ساده‌تر هر جایی که حرکتی در کار باشد دستگاهی به نام الکتروموتور نیز وجود دارد. انواع الکتروموتور را به طور کلی می‌توان به سه دسته‌بندی اصلی تقسیم کرد که عبارتند از:
۱.    الکتروموتور جریان مستقیم (DC)

الکتروموتور جریان مستقیم، همانطور که از اسمشان مشخص است تنها با جریان مستقیم کار خواهند کرد. این نوع از الکتروموتور از یک آرمیچر آهنربایی و کموتاتور تشکیل شده است. این دو قطعه باعث تغییر مسیر جریان به طور منظم و ایجاد میدان مغناطیسی خواهند شد.
۲.    الکتروموتور جریان متناوب (AC)

الکتروموتور جریان متناوب، این نوع از الکتروموتور در صنایع گوناگون و مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. الکتروموتور AC انواع مختلفی دارد که همگی آنها از قسمت ثابتی به نام استاتور و قسمت متحرکی به نام روتور تشکیل شده‌اند. میدان مغناطیسی بوجود آمده در این دستگاه سبب تغییر جهت و حرکت روتور خواهد شد.
۳.    الکتروموتورهای خاص

الکتروموتورهای خاص انواع مختلفی دارند که در میان آنها می‌توان به استپر موتور، سروُ موتور یا پله‌ای، موتور یونیورسال، موتور بدون جاروبک ، هیسترزیس و رلوکتانس اشاره کرد.

https://sepehrmotors.com

[ بازدید : 2 ]

[ پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 ] 15:14 ] [ admin ]

[ ]

تابلو دکوراتیو نسلینو وبینو طراح سایت قم آسال تهویه (شرکت تهویه مطبوع در قم) بیگ بلاگ دانلود فیلم هندی کاهش حجم عکس ساخت وبلاگ ساخت ایمیل سازمانی قاب عکس لباس خواب پلکسی رنگی giraffeplanner برسادیس
دانلود فیلم امیر نظری آکادمی هلپ کده مجله اینترنتی رهاکو هنگ درام جارو استخری وی موبایل ال تی پارت summer mocktails خرید ملک در دبی Why is Persian food good کلروفیل چیست تابلو دکوراتیو
بستن تبلیغات [x]